Școala Piticilor

Școala Piticilor
În prag de Paște, derulăm primul proiect din cadrul unui program ambiţios, pe care dorim să îl extindem în viitor: ȘCOALA PITICILOR.

             Elevii din școlile bucureştene îi vor ajuta pe colegii lor de la sat să își renoveze școala.

Cu alte cuvinte, cu ajutorul celor mici, vom face școli mari, unităţi de învăţământ renovate, unde copiii să poată învăța și dascălii să poată preda în condiţii decente.

Prima şcoală de pe lista noastră este Şcoala Gimnazială din Răduleşti, Ialomiţa. Copiii de aici nu au acces direct la grupurile sanitare, care sunt în curtea şcolii. Deşi unitatea de învăţământ este racordată la reţeaua de apă şi canal a comunei, conductele nu au ajuns până la grupurile sanitare, aşa că micuţii trebuie să îşi care apa cu găleata, atunci când folosesc toaleta. Iarna este un calvar pentru cei mici, dar şi pentru adulţi. Lucrurile ar putea fi mai simple dacă cele şase grupuri sanitare ar fi modernizate. În plus, acoperişul şcolii este vechi şi trebuie înlocuit, nu există un spaţiu adecvat pentru depozitarea alimentelor din programul „Cornul şi Laptele” şi nu există teren de sport, deşi curtea instituţiei este generoasă şi bine întreţinută. Totul se întamplă la doar 50 de kilometri de Bucureşti.

Asociaţia „Conectarea Socială” va organiza un târg-maraton, în Duminica Floriilor. Copiii talentaţi din şcolile bucureştene vor avea zeci de standuri amenajate pentru a expune obiecte confecţionate de ei (de la brățări și până la picturi, opere de artă, machete etc). Copiii le vor dărui celor care vor veni să doneze pentru elevii din Răduleşti.

Banii stranşi vor fi folosiţi exclusiv pentru repararea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale din comuna Răduleşti.

   Avem ca obiective:
* Strângerea de fonduri pentru repararea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale din Răduleşti;
* În subsidiar, ne dorim implicarea încă din copilarie pentru cauze sociale şi voluntariat în beneficiul societăţii.
* Vrem să atragem atenţia asupra condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea elevii din mediul rural, prin mediatizarea evenimentului în presă, mediul on-line şi reţelele sociale.

Evenimentul se va desfășura pe data de 5 Aprilie 2015 (Duminica Floriilor), între orele 11:00 şi 15:00, în incinta PLAZA ROMÂNIA (B-dul Timişoara, nr. 26).
Vor participa elevi, părinţi, profesori, personalităţi publice care vor sprijini evenimentul, reprezentanţi ai sponsorilor şi partenerilor.
* Copiii vor primi diplome de onoare şi cadouri, pentru implicarea lor în activități sociale.

 

Urmăriți ce se întâmplă în Școala Piticilor și pe Facebook:

https://www.facebook.com/Conectarea.Sociala

și

#scoalapiticilor

 

PROIECT SUSŢINUT DE:
* Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti
* OBSERVATOR – Antena 1
* Plaza Romania